z architecten

Kangoeroewoning — Denderhoutem

meer info

Op een perceel langs een steenweg staat een kangoeroewoning. De kleinste van de twee woon entiteiten is één grote open ruimte en kijkt vanop de tweede verdieping uit over de straat naar het landschap. 

Via een aan de straatkant gelegen binnentuin heeft deze kleine loft een aparte toegang. Op het gelijkvloers en de eerste verdieping zit de grootste entiteit, die ook beschikt over een uitgestrekte achtertuin.

 

Beide eenheden zijn met elkaar verstrengeld door het smalle, hoge en zeer klare trappenhuis. Vanwege de interne schikking heeft het woongebouw een afgetekend open en gesloten gezicht. Dit contrast zorgt voor een spanning tussen binnen en buiten. De specifieke positionering tussen de entiteiten onderling, tussen beide tuinen en de inplanting van de woning zelf, maakt dat het geheel sterk verankerd is in zijn directe omgeving.