z architecten

Nieuw binnenlandschap — Balegem

meer info

Verbouwing tot duurzame woning. Gegeven: vroegere woning van een keuterboer en oud dorpscafé/ estaminet. Vraag: grondig renoveren tot hedendaagse woning. Antwoord: na overleg met de architecten is de optie van een uitbreiding naar de stallingen verlaten en is er voor gekozen alle woonfuncties binnen het bestaande woongebouw te organiseren. Deze bewuste keuze om niet uit te breiden maakt deze woning (9,30 x 8,30m) COMPACT, energievriendelijk en met een beheersbaar budget. Binnen werden alle muren en vloeren gesloopt en zijn met de opbouw van een nieuwe houtstructuur nieuwe hedendaagse ruimtes gecreëerd. In de leefruimtes op het gelijkvloers zijn binnenmuren zoveel mogelijk vermeden. Het resultaat is een maximale ruimtebeleving met doorzichten die uitnodigen tot be-LEVEN van elke m³ en een dynamiek van een boeiend BINNENLANDSCHAP dat er zich ontvouwt. Het verrassend contrast tussen oud en nieuw is versterkt door de donkere gevelafwerking en het witte interieur.