z architecten

Oude boerderij herdacht — Sint-Goriks-Oudenhove

meer info

Voorheen was de koer van deze boerderij de centrale plaats waar alle leefruimtes op waren geënt. Nu het wonen de hoofdfunctie is, is de achtergelegen weide de grote tuin van deze woning en wordt een visueel en vlot functioneel contact naar achteren wenselijk.

Het nieuwe tussenvolume omvat de keuken en vormt samen met de grote leefruimte de centrale binnenruimte: het zorgt voor een horizontale verbinding ín de woning maar is ook het scharnierpunt tussen de zonnige binnenkoer vooraan en de tuin achteraan.

Met de openwerking en nieuwe positionering van de trap in de keuken wordt dan de verticale verbinding gemaakt met de rest van de woning.

Omwille van het energetisch -en functioneel aspect is het binnenkomen verplaatst van de leefruimte naar de schuur waarbij voordeur en achterdeur samenzitten in eenzelfde inkomsas.